Zavod Satia

DELAVNICA izdelava HOTELA ZA ŽUŽELKE – za otroke

Delavnica izdelava hotela za žuželke

  • KDAJ in KJE: 2.8. 2022
  • TRAJANJE: 9.00h – 16.00h
  • OBROKI: malica, kosilo, malica
  • PRISPEVEK ZA IZVEDBO35€/otroka
  • ! Za otroke iz Loške doline delavnico delno subvencionira občina, zato imajo popust. Plačilo = 20€

V goste smo povabili Karmen Tomažič v sklopu sodelovanja z društvom za arhitekturo in prostor – PROSTOR. Več o delovanju društva tudi na: https://www.facebook.com/PROSTOR-1770627873183355/ . .

Pod mentorstvom Krmen Tomažič bomo izdelovali hotel za žuželke.

Druženje se bo pričelo s predstavitvijo nekaj že narejenih primerov hotelov za žuželke, katere bo mentorica prinesla s seboj za vzorec, primer, kot pomoč za lažjo predstavo otrokom kaj približno bodo delali. Dobili bodo vse potrebne napotke in (teoretičen) plan dela.

Za tem pa bomo prešli kar k dejanjem, in se bomo:

– odpravili na sprehod v gozd, z namenom, da bomo nabrali material potreben za zapolnitev okvirja,

– nato bomo izdelali okvir hotela,

– mu dodali zadnjo stranico in

– ga napolnili z materialom (trstičevje, storži, naluknjane lesene kocke, katere bodo otroci sami navrtali…itd).

Ko bo ves material lepo nameščen, bomo okvirju dodali:

– mrežo in

– obešalo, ter

– hotele za žuželke namestili na drevesa, kjer bodo nudili zatočišče žuželkam.

Z delom bomo pričeli dopoldan, mentorica bo za začetek predstavila okvirno zastavljen plan dela oz našega druženja, pokazala nekaj primerov narejenih izdelkov, v fotografiji/na platnu in fizično v živo, za tem pa bodo otroci povabljeni k sodelovanju, z podajanjem idej, predlogov – torej kaj bi po njihovem prišlo v poštev za uporabo in da najdemo v gozdu okrog nas, v čim večji meri. Z delom bomo začeli tako, da gremo v naravo in iščemo primerni material, pri čemer bodo otroci sami odločali kaj vse in koliko je potrebno nabrati, povabljeni bodo da razmišljajo s svojo glavo par korakov v naprej, da bo vse seveda uporabno za izdelavo željenih izdelkov. Za tem se bomo vrnili na sedež srečanja in pričeli z izdelavo.

Ker 7 ur ne bomo mogli zdržati v enem kosu, bo vmes odmor za kosilo in bomo nadaljevali z delom v popoldanskem času. Zagotovljena bo vsa potrebna oprema za delo in prostor, tudi v primeru slabega vremena.

Tekom celotnega druženja bodo udeleženci sodelovali med seboj, se pogovarjali, dopolnjevali, povezovali, izražali svoje ideje, predloge in vse tudi realizirali kar bo kot rezultat končni izdelek – hotel za žuželke. Skratka delali bodo tudi z rokami, pri čemer bodo morali uporabiti svoje sive celice, kreativo in zmožnost sodelovanja v skupini.

Predznanje NI potrebno.

Druženje 2.8.2022, bo v celoti potekalo od zjutraj do zvečer. Delavnica predstavlja le del druženja, kar pomeni, da se nam lahko pridružite samo za čas delavnice ali pa CEL DAN :).

 

Število udeležencev je omejeno. Prijave so obvezne in potekajo preko spletne strani (SPODNJEGA OBRAZCA) več info tudi

 

Veseli nas, da ste se odločili za udeležbo na delavnici Izdelovanje hotela za žuželke.

Možna je prijava s spodnjim obrazcem več info na T: 031 325 512 (Petra).

Prijava na delavnico – Hotel za žuželke

Če je otrok več, jih ločite z vejico.
Če je otrok več, jih ločite z vejico.
Vedenje, alergije ...
Potrjujem, da lahko zavod Satia, omenjene podatke uporabi za uspešno izvedbo druženj in se strinjam s pogoji, zapisanimi na podstraneh zavoda Satia. S prijavo na dogodke bo zavod Satia, za izvedbe ter plačila dogodkov obdeloval vaše osebne podatke oz. osebne podatke vašega otroka, vnešene v obrazec za prijavo, vključno s podatki, ki jih boste navedli pod posebnosti. Upravljalec osebne podatke obdeluje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov in za zgoraj opredeljene namene, ter jih hrani za čas, ki je potreben za dosego namena, zaradi katerega se osebni podatki zbirajo (organizacija, izvedba ter plačilo dogodka). Posameznik lahko skladno z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Zavod Satia, Klance 4, 1386 Stari trg pri Ložu ali po e-pošti: info@zavodsatia.com. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Satia, zavod učenje za življenje

Klance 4, 1386 Stari Trg pri Ložu,

info@zavodsatia.com

TRR SI56 028430263403874

Odprt pri NLB

Matična št. 8659958000

Davčna št. 39181464

Naroči se na novice

Uspešno ste se prijavili na e-novice.