USTVARJANJE NEKOLIKO DRUGAČE

LIKOVNA DELAVNICA – Opazovanje narave

Likovna delavnica – Opazovanje narave

  • KDAJ in KJE:  17.8. 2021
  • TRAJANJE: 9.00h – 11.00h
  • OBROKI: prigrizki in pijača
  • PRISPEVEK ZA IZVEDBO10€/osebo za otroke iz občine LD, za zunanje 20€/osebo

V goste smo povabili Andrejo Gorjanc

Andreja je po izobrazbi magistra umetnosti akademska slikarka – Mag. umet. ANDREJA GORJANC akad.slikarka.

V svoji več kot 20 letni karieri se lahko  pohvali z delom z otroki, mladino in odraslimi. Kot je vodenje likovnih delavnic in tečajev za otroke, mlade in odrasle v lastni produkciji ali v sodelovanju. Za področje risanja, slikanja in širšega likovnega utvarjanja.

Več o Andreji tudi na: https://www.facebook.com/andreja.gorjanc.3

Pod njenim okriljem bomo imeli:

LIKOVNO DELAVNICO na temo: OPAZOVANJE NARAVE 

Likovne delavnice na temo opazovanja narave in učenja načinov izražanja videnega skozi likovnost omogočajo, da otrok razvija svojo ustvarjalnost in gradi poglobljen odnos do sveta, ki ga obkroža.

S pomočjo strokovno vodenega likovnega ustvarjanja otroci prav tako:

– izrazijo svoje lastno videnje živih bitij, stvari in pojavov,

krepijo svoje mišljenje in

raziskujejo svoja notranja občutja.

Kar je še posebno pomembno v današnjem času, ko so otroci velikokrat le pasivni spremljevalci digitaliziranih podob na ekranih tabličnih računalnikov in mobilnih telefonov.

– Na likovnih delavnicah bomo risali, slikali in delali grafiko.

Likovno področje : grafika, ustvarjali bomo v grafični tehniki monotipija.

– Likovni motiv je narava.

Grafika je za otroke čarobna. V svojem bistvu skriva trenutek presenečenja – ko narediš odtis matrice, nastane zrcalna slika, kar je otrokom zelo zanimivo in všeč. Če so otroci polni pričakovanja in malce negotovi, kakšen bo rezultat njihovega dela, se to spremeni v popolno navdušenje in nov navdih, ko je prvi odtis narejen. Takoj želijo narediti še enega.

Ker se učimo na napakah, je pomembno, da otroci z čim več ponovitvami spoznajo osnovne značilnosti tehnike in materiala, ki ga uporabljajo (npr. obstaja več vrst grafičnih barv, ki so različno goste, prekrivne…), kar vodi k vedno bolj dovršenemu likovnemu izdelku. 

Dobrodošli osnovnošolski otroci, skupaj bomo ustvarjali, se pogovarjali in zabavali … lušno bo.

Za delovni material bo v celoti poskrbljeno, predznanje NI potrebno.

Druženje 17.8. 2021, bo v celoti potekalo od zjutraj do zvečer. Delavnica predstavlja le del druženja, kar pomeni, da se nam lahko pridružite SAMO ZA ČAS DELAVNICE ali PA OSTANE DLJE. Od 11.00h – 13.00h imamo VODNE RADOSTI, zabava na domačem toboganu in v bazenu, 10€/otroka za 2 uri.

Spoznavali bomo ptice, ki gnezdijo v našem okolju ali pa se v naših krajih le odpočijejo na svoji dolgi poti na jug. izdelali bomo ptička iz glinamola, ki ga bomo poslikali s tempera barvami in zanj oblikovali gnezdo.

 

Število udeležencev je omejeno. Prijave so obvezne in potekajo preko spletne strani (SPODNJEGA OBRAZCA) več info tudi

na T: 031 325 512 (Petra)

Veseli nas, da ste se odločili za udeležbo na LIKOVNI DELAVNICI.

Možna je prijava s spodnjim obrazcem več info na T: 031 325 512 (Petra).

Prijava na

Likovna delavnica – Opazovanje narave

Če je otrok več, jih ločite z vejico.
Če je otrok več, jih ločite z vejico.
Potrjujem, da lahko zavod Satia, omenjene podatke uporabi za uspešno izvedbo druženj in se strinjam s pogoji, zapisanimi na podstraneh zavoda Satia. S prijavo na dogodke bo zavod Satia, za izvedbe ter plačila dogodkov obdeloval vaše osebne podatke oz. osebne podatke vašega otroka, vnešene v obrazec za prijavo, vključno s podatki, ki jih boste navedli pod posebnosti. Upravljalec osebne podatke obdeluje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov in za zgoraj opredeljene namene, ter jih hrani za čas, ki je potreben za dosego namena, zaradi katerega se osebni podatki zbirajo (organizacija, izvedba ter plačilo dogodka). Posameznik lahko skladno z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Zavod Satia, Klance 4, 1386 Stari trg pri Ložu ali po e-pošti: info@zavodsatia.com. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Satia, zavod učenje za življenje

Klance 4, 1386 Stari Trg pri Ložu,

info@zavodsatia.com

TRR SI56 028430263403874

Odprt pri NLB

Matična št. 8659958000

Davčna št. 39181464

Naroči se na novice

Uspešno ste se prijavili na e-novice.