Zavod Satia

FOTO DELAVNICA Izdelava Camere obscure

Delavnica IZDELAVA CAMERE OBSCURE

 • KDAJ in KJE: 27.10. 2021, zavod SATIA
 • TRAJANJE: 14.00h – 16.00h
 • OBROKI: prigrizki in pijača
 • PRISPEVEK ZA IZVEDBO10€/otroka

V goste smo povabili ANJO HALIK.

Anja Halik študentka fotografije, ki se resneje ukvarja s fotografijo že 4 leta. Od vedno jo je zanimalo umetniško izražanje in strast je našla v fotografiji. Prosti čas najraje preživi nekje v naravi v družbi otrok, saj tudi aktivno deluje kot voditeljica pri skavtih. Z otroci in mladino še posebej rada sodeluje, saj svoje znanje rada prenese na mlajše, hkrati pa se od njih tudi veliko nauči.

Je zelo aktivna in samoiniciativna, pri skavtih deluje cca 20 let – 4 leta kot vodnica, 2 leti, preko projekta – IN PLANINEC, kjer tudi vodi slepe v gore.

Fotografsko sodeluje z Žerjavisti video produkcija (Klemen Premrl), vse več prejema raznovrstnih povabil k sodelovanju, zaradi njenega občutka za fotografijo in kvalitetnih izdelkov, katere je že ponudila na trgu.

Nekaj referenčnih fotografij njenega dela si lahko pogledate na:
IG:
https://www.instagram.com/xitshalcix/?fbclid=IwAR2Ez6kgA5qHHAO8MBKAzxFiM0Y_anjtd3My6IsMZT-AnK3gr6HtnFAYHT8 

Pod njenim okriljem bomo imeli:

Znimivo, dinamično, atraktivno in interaktivno delavnico izdelave Camere obscure.

Na delavnici bomo spoznali kako so včasih na čisto preprost način s pomočjo svetlobe in temne sobe dobili izris najrazličnejših motivov. Včasih so na takšen način s pomočjo projiciranja motivov na stene tudi preslikali izbran motiv.

Camera obscura je predhodnica sodobnega fotoaparata in v dobesednem prevodu pomeni “temna soba”, v praksi pa gre za škatlo z majhno odprtino, skozi katero v notranjost prodirajo svetlobni žarki in na njeno zadnjo steno projicirajo obrnjeno sliko predmeta pred odprtino.

Če na nasprotno stran od luknjice pritrdiš močen, zelo prosojen papir, lahko sliko opazuješ od zunaj. Na delavnici si bodo otroci izdelali svoj model Camere obscure in opazovali, kaj vse se izriše v njej. Izdelek bodo lahko odnesli domov

Otroci bodo na delavnici spoznali naravni pojav lomljenja svetlobe in najosnovnješo optično napravo za zajemanje slike, predhodnice sodobnega fotoaparata. Skozi delavnico bodo krepili ročne spretnosti, saj bodo morali biti pri izdelavi natančni.

Otroci si bodo SAMI:

 • izdelali svojo Camero obscuro,
 • izdelek bodo odnesli domov.

Otroci bodo spoznali:

 • naravni pojav lomljenja svetlobe,
 • najosnovnješo optično napravo za zajemanje slike.

Urili bomo: ročne spretnosti in natančnost

  Dobrodošli osnovnošolski otroci, skupaj bomo ustvarjali, se pogovarjali in zabavali.

  Druženje v sredo, 27.10.2021, bo v celoti potekalo od 9.00h do 16.00h. Delavnica predstavlja le del druženja, kar pomeni, da se nam lahko pridružite samo za čas delavnice ali dlje:).

  Za druženje od 9.00h do 16.00h je cena 30€. Po potrebi se lahko glede časovne komponente tudi individualno dogovorimo.

   

  Število udeležencev je omejeno. Prijave so obvezne in potekajo preko spletne strani (SPODNJEGA OBRAZCA) več info tudina 031 325-512 – Petra.

  Lepo vabljeni!

   

  Veseli nas, da ste se odločili za udeležbo na delavnici Izdelava Camere obscure.

  Možna je prijava s spodnjim obrazcem več info na T: 031 325 512 (Petra).

  Prijava na delavnico – Izdelava Camere obscure

  Če je otrok več, jih ločite z vejico.
  Če je otrok več, jih ločite z vejico.
  Potrjujem, da lahko zavod Satia, omenjene podatke uporabi za uspešno izvedbo druženj in se strinjam s pogoji, zapisanimi na podstraneh zavoda Satia. S prijavo na dogodke bo zavod Satia, za izvedbe ter plačila dogodkov obdeloval vaše osebne podatke oz. osebne podatke vašega otroka, vnešene v obrazec za prijavo, vključno s podatki, ki jih boste navedli pod posebnosti. Upravljalec osebne podatke obdeluje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov in za zgoraj opredeljene namene, ter jih hrani za čas, ki je potreben za dosego namena, zaradi katerega se osebni podatki zbirajo (organizacija, izvedba ter plačilo dogodka). Posameznik lahko skladno z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Zavod Satia, Klance 4, 1386 Stari trg pri Ložu ali po e-pošti: info@zavodsatia.com. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

  Satia, zavod učenje za življenje

  Klance 4, 1386 Stari Trg pri Ložu,

  info@zavodsatia.com

  TRR SI56 028430263403874

  Odprt pri NLB

  Matična št. 8659958000

  Davčna št. 39181464

  Naroči se na novice

  Uspešno ste se prijavili na e-novice.