PRIJATELJI

Prijatelji

Karmen Bajec

Karmen Bajec

Akad. slik., mag. um.

Karmen že od malih nog rada riše. Je akademska slikarka, ilustratorka in pedagoška vodja, ki s čopičem in barvami ustvarja pravljični svet domišljije. Karmen v starodavnem jeziku hebrejščina pomeni cvetlični vrt in tudi njene slike so polne pisanih barv. Ustvarjalni ogenj črpa iz primorske, mediteranske svetlobe, kjer so poganjale Karmenine korenine, dokler jih burja ni prinesla v Ljubljano, kjer je obiskovala Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani. Svoje risbe je nato razvijala v študiju slikarstva na Akademiji za likovno umetnost. Sedaj domuje v Starem trgu pri Ložu, blizu Cerkniškega jezera, kjer nastajajo vsa njena dela. Ta so pogosto na ogled na različnih razstavah v Sloveniji in tujini.

Samostojni ustvarjalec v kulturi
Gradišče 7
1386 Stari trg pri Ložu
m: 00386 31 453 743
e: karmenbajec@gmail.com

Tina Sterle

Tina Sterle

oblikovalka Heart's jewellery nakita

Tina je že od nekdaj rada ustvarjala. Začelo se je z zanimivi šopki in aranžiranjem cvetja, kasneje v študentskih letih pa je našla veselje do izdelovanja nakita. Preprosto nizanje perlic na vrvice jo ni veselilo, zato so zelo hitro nastali bolj dovršeni kosi nakita. Izdeluje predvsem nakit iz kvačkane žice ali iz spletenih žic. Predana je naravnim materialom lesu, keramiki, kamnom in kovini.

Poklicna pot jo je peljala v svet marketinga, kjer se navdušuje nad dobro napisanimi besedili in statistiko. Po letih dela v poslovnem svetu, sedaj združuje oboje nakit in prodajo. V življenju jo spremlja tudi veliko skavtskega duha, zato je rada v naravi in rada otroke uči veščin, ki jih bodo potrebovali v življenju.

HearT’S jewellery unikatni nakit
Ulica Bračičeve brigade 22
1386 Stari trg pri Ložu

IG: @hearts_jewellery
m: 0038641217865
e: heartsjewellery4u@gmail.com
www.hearts-jewellery.com

Janja Urbiha Kozarka

Janja Urbiha Kozarka

turistična vodnica

S turistično vodnico Janjo povabljeni na skupno potepanje po Primorsko-notranjski regiji oz. po deželi Zelenega krasa, bogati z  gozdom, kraškimi pojavi in neverjetno biotsko raznovrstnostjo rastlinskega in živalskega sveta. Kozarka vam Zgodbe Snežniške predstavi kot domačinka (živi in dela v vasi Kozarišče) v svojem domačem narečju, preko običajev, navad ter skozi bogato dediščino, ki jo že leta raziskuje kot ljubiteljska etnologinja in ljubiteljica narave. Njena posebnost so vodeni sprehodi po parku gradu Snežnik na temo drevoredov ali življenja v grajski senci ter potepanja po Loški dolini  skozi oči literarnih in likovnih ustvarjalcev. Janja uživa tudi v ustvarjanju ročnih del. V zadnjem času jo je povsem prevzelo polstenje (filcanje) – to je ustvarjanje iz česane ovčje volne. Tako pri njej lahko kupite različne polstene izdelke kot so polsteno milo, različni šali, rokavice, torbice… Lahko pa se te veščine naučite tudi sami na eni od njenih delavnic.

Turistično vodenje in izobraževanje,
Janja Urbiha s.p., Kozarišče 34,
1386 Stari trg pri Ložu

m: 00386 31 788 282
e: janja.urbiha@gmail.com
www.kozarka.com

Satia, zavod učenje za življenje

Klance 4, 1386 Stari Trg pri Ložu,

info@zavodsatia.com

TRR SI56 028430263403874

Odprt pri NLB

Matična št. 8659958000

Davčna št. 39181464

Naroči se na novice

Uspešno ste se prijavili na e-novice.